ELMER KFT.

 


Az ELMER Kft. 1992-ben alakult a kazanyi ORGSZINTEZ gyár (Oroszország) és a Ciklo Trade Kft. 50-50 % vegyes vállalataként 60.000.000 Ft alaptőkével abból a célból, hogy kereskedelmi szempontból a legrövidebb és leggazdaságosabb úton biztosítsa az orosz tulajdonos termékeinek az európai felhasználókhoz való eljuttatását.

Mára az ELMER Kft. teljes egészében magyar tulajdonba került.

A vállalatcsoport kialakulása 1990-ben, a Ciklo Trade Kft. megalapításával kezdődött, mely eredetileg vegyipari termékek külkereskedelmével, illetve az ahhoz kapcsolódó szállítási, raktározási és egyéb logisztikai szolgáltatások biztosításával kezdte meg tevékenységét.

Cégcsoportunk diverzifikálása az ország több pontján nyújtott műanyag-alapanyag nagykereskedelmi és export-import tevékenységében, raktározási, speditőri szolgáltatásban, a személy- és haszongépjármű márkakereskedői és szervizpontok létrehozásában (BMW, OPEL, ISUZU, PEUGEOT), valamint ingatlanhasznosítási tevékenységében nyilvánul meg.

A Ciklo csoport a gyors piaci változásokhoz mindig kiválóan alkalmazkodó, de mindenkor és mindenek felett hosszútávra tekintő - ma már 100% magyar tulajdonban lévő cégcsoport.  Az ELMER Kft. irányítása a budapesti központban, a logisztikai tevékenység koordinálása a tornyospálcai 19.000 m2-es raktárbázison történik (Cím: 4642 Tornyospálca, Kossuth u 150.), ahol cca. 5.000,-mt palettás áru egyidejű tárolását, illetve naponta 500-600 mt áru ki-, vagy betárolását képes elvégezni. Az áruk ki-, és betárolása közúton, valamint vasúton - széles (orosz) és normál nyomtávon - valósítható meg. A folyamatos fejlesztések eredményeként a Kft. korszerű fedett, saját zárt közvámraktárral rendelkezik, melyre alapozva teljes körű logisztikai szolgáltatásokat nyújtunk számos partnerünk számára. Mindezen túlmenően  logisztikai és műanyag alapanyag forgalmazási tevékenységet végzünk Budapesten a 45.000 m² hasznos alapterületű raktárunkban, melyet a cégcsoportunkhoz tartozó M3 Logisztikai Kft. kezel (Cím: 1151 Budapest, Székely Elek út 11.) .

A cég közép- és felsővezetői magasan kvalifikált, nyelveket beszélő gazdasági és műszaki szakemberek, menedzsment tapasztalataikat a magánszektorban gyűjtik több mint 25 éve.

Cégünk 2000. augusztus 1-je óta folyamatosan rendelkezik ISO minősítéssel az alapanyag-forgalmazás és közvámraktározás területén (DIN EN ISO 9001-2015 minősítés).


2005. februárjától az ELMER Kft. megkezdte a DUNASTYR Polisztirolgyártó Zrt. (az olasz ENI - Versalis cégcsoport tagja) POLISZTIROL alapanyagú termék családjának disztribúcióját Magyarországon és külföldön, amely az egyszerre egy kamiontételnél kisebb mennyiséget vásárló partnerek az M3 Logisztikai Kft. budapesti raktárbázisán történő kiszolgálására terjed ki. Továbbá 2015 februárjától az ELMER Kft. megkapta a MOL Petrolkémia Zrt. (TVK) POLIETILÉN és POLIPROPILÉN alapanyagú termékek magyarországi disztribúciójának jogát.