ELMER KFT.POLIETILÉN - TIPELIN® / TIPOLEN® / Bralen®A MOL Petrolkémia Zrt. termékpalettáján egyaránt találhatók közepes- (MDPE) és nagysűrűségű unimodális és bimodális (HDPE) polietilén típusok.

Az unimodális, közepes és nagysűrűségű polietilént (MDPE, HDPE) a Phillips Petroleum Co. alacsony nyomású, katalitikus eljárásával állítják elő, amely egy folyamatos, szuszpenziós polimerizációs technológia. A homopolimerek és a hexén-1 komonomerrel előállított kopolimerek sűrűségtartománya 934-962 kg/m3. Egyes unimodális polietilén típusokat pedig a bimodális típusoknál ismertetett Mitsui Chemicals Inc. CX eljárással állítjuk elő.

A bimodális, nagysűrűségű polietilént a Mitsui Chemicals Inc. CX eljárásával, folyamatos zagyfázisú technológiával két reaktorban gyártják alacsony hőmérsékleten és nyomáson, szuperaktív katalizátor jelenlétében.
A butén-1 komonomer jelenlétében előállított kopolimerek sűrűsége 948-959 kg/m3 közötti.

                                                                                                                     
TIPOLEN azoknak a kissűrűségű polietilén típusoknak a márkaneve, amelyeket a MOL Petrolkémia Zrt. gyárt.
A TIPOLEN kissűrűségű polietilén (LDPE) típusok nagynyomású polimerizációval készülnek BASF csőreaktoros technológiával. Az így előállított kissűrűségű polietilének sűrűségtartománya 920-923 kg/m3.

A BRALEN a SLOVNAFT a.s. alacsony sűrűségű polietilén (LDPE) típusának kereskedelmi márkaneve, melyet az etilén magas nyomású polimerizációjával ICI autoklávos technológiával állítanak elő. Kitűnő fizikai és mechanikai tulajdonságai széles körű felhasználhatóságot tesznek lehetővé.
A BRALEN egy kemény és rugalmas polimer, mely stabil -50˚C és +85˚C között, és ellenáll a nem oxidáló savaknak, lúgoknak, sóknak és oldataiknak. A termékskála minden feldolgozási technológiára tartalmaz alkalmas termékeket.

A BRALEN+ a SLOVNAFT a.s. azon alacsony sűrűségű polietilén (LDPE) típusának kereskedelmi márkaneve, melyet az etilén magas nyomású polimerizációjával csőreaktoros technológiával állítanak elő az új, LDPE 4 üzemben. Az így előállított kissűrűségű polietilének sűrűségtartománya 920-933 kg/m3.
A kitűnő fizikai és mechanikai tulajdonságok széles körű felhasználhatóságot tesznek lehetővé.